Tuesday, March 21, 2006

Multiporpose væsker for Silikonlinser
Sammendrag av artikkel http://www.siliconehydrogels.org/editorials/index.asp

Silikonlinser har andre overflateegenskaper, og ulike verdier for opptak og utskillelse av konserveringsmiddel i forhold til tradisjonelle hydrogel materialer.
Virkestoffer akkumulert i linsa er påvist å gi toxiske reaksjoner når de frigjøres.
På grunn av dette er det også sannsynlig at linsevæsker, som gjennom mange år er optimalisert for Hydrogel linser, ikke fungerer like optimalt for silikonlinser.
Ved å tilføre ulike stoffer med kontaktlinsevæsken kan overflatevettabiliteten forbedres. Vettabilitet er fremdeles ett problem med Silikonlinser, selv om inkorporering av hydrogelmaterialer har forbedret dette kraftig.

Det blir også, igjen, påpekt viktigheten av å gni Silikonlinser da det er en tendens til at mer tungt denaturert protein og lipid fester seg på disse linser.

Det er kommet tre nye multi-væsker på markedet som er ”spesialtilpasset” silikonlinser.
Disse tre er; Regard, ReNu with Moisture Lock og OptiFree RepleniSH. Disse væskene inneholder nye virkestoffer og inkorperer en mengde nye overflate og fuktighetsmidler.

ReNu with Moisture Lock fra Baush & Lomb har i sine egne tester konkludert med at sin væske fungerer bedre i forhold til Purevision linser. Utprøvd på andre silikonlinser har det også vist seg at det oppleves en bedring.

Regard fra Advanced Eyacare Research er den eneste væsken uten konserveringsmiddel som ikke trenger en nøytralisering før linser settes på øyet.

OptiFree Replenish fra Alcon inkorperer ett nytt fuktighet og rense stoff (”Tear Glyde”) Dette består av to overflate aktive midler som danner ett nettverk på overflaten, dette igjen øker vettabilitet og minsker muligheten for protein å feste seg.

No comments: